tisdag 14 juli 2009

I´ll go italiano!

I söndags reste vi ifrån den underbara staden Zurich, via Putte-landet Lichtenstein, där åtnjöt vi Lichtensteinska delikatesser såsom BigMac, hamburgare och deluxpommes. Åkte sen runt lite i deras huvudstad, insåg efter två minuter att vi åkt ut från huvudstaden och var på väg ut ur "landet" och då fick vi vända.


En borg i Lichtenstein.

Åkte sen vidare och kom upp till en skidort, som i en Heidifilm...små stugor i bergen med kossor runt omkring. Kossorna ser jättesmå och söta ut på avstånd, men kommer man nära är dom GIGANTISKA! Det stod en i en hage för sig själv som jag tänkte att jag och Arvid skulle gå och hälsa på men den var så jäkla massiv och staketet var pyttelitet så jag våga inte fram. Tänk om den fått ett psykbryt och velat äta Arvid...den vägde typ ett halvt ton och var typ en decimeter högre i mankhöjd än hela jag.
Gav den lite halvhjärtat ett litet blad som den ratade sen gick den och fortsatte äta sitt gräs och jag fortsatte äta mitt...


Den är helt gigantisk! Notera mitt ansiktsuttryck!

Reste sen via bergspasset San Bernadino. En resa fylld med oooh:n och aah:n och en del skräckblandad förtjusning med betoning på skräck! Vägar utan nåt direkt vägräcke innan stupen! Men gud så fint! Om man tänker sig så som idealbilden av de sweichiska alperna är och så lägger man på lite lite mer, och höjer mysfaktorn lite så voila! där har du det vi bilade genom!


Arvid med medföljande förälder vid en damm.



En bro i Schweiz.


Högsta punkten på San Bernadinopasset, kallt som fan! 14 grader, när vi tio minuter senare åkt ner är det 30 grader...


Här står vi framför en kyrka i Milano, där fanns både italienare och duvor, två av sevärdheterna i Milano.

Åkte in i en stad på vägen till italien, Lugano. Ser ut som en Italiensk stad, alla pratar Italienska, och allt, ALLT är italienskt...utom själva landet staden ligger i...det är Schweiz!
Vi anlände på kvällen i Milano, Italiens näst största stad...hittar tyvärr inte hotellgatan på GPS:en så vi tänker att det är dags att improvisera och Klas kör av lite på måfå en bit utanför centrum. Och vad är det första vi ser? Jo en skylt till vårt hotell, en pyttepyttipytt-skylt som jag råkar se när jag för sekunden tittar upp från mitt harpan-parti på Klas mobil! Nån minut senare anländer vi till vårt hotell!
Går in i lobbyn och hänförs av lyxen på detta 4-STJÄRNIGA hotell.....
...elller kanske inte!
Yeah right att det hotellet är fyrstjärnigt! Möjligtvis om man också räknar stjärnor i minus...
Men hursom, väldans god frukost iallafall! Har käkat bäjkon, äggojs, korv och rostmacka med marmelad i två dagar, jag älskar verkligen frukostbuffe!
Gick på måndagen ut och såg Milano stad. Har nu provat att åka tunnelbana i Milano, och fastnade i spärren med vagnen och fick panik samt höll för korvas öron då tunnelbanevagnen lät som om den led av svåra smärtor och höll på att falla isär. Milano är i övrigt en fin stad, om man vill shoppa, eller kolla på Italienare, eller mata duvor...har man barn och vill se fina grejer...inte idealisk!

Och nu till idag!
Sitter just nu i en hotelllobby på ett litet hotell i Cannes. Har vart varmt som satan hela dagen och på vägen hit fick Arvid denna gång ett litet bryt och vi fick stanna och kyla oss lite. Nu sitter han i pappas knä och ser himla nöjd ut...sitter med sina små händer ihop och ser ut att fundera...kanske på hur han ska få oss att förstå att han faktiskt är trött på "när trollmor har lagt sina elva små troll" och istället skulle vilja höra nåt av Vivaldis årstiderna! Eller så kanske han kissar!





Arvid ser en jättesnygg bebis i spegeln!

Ska imorgon slappa hela dagen! Kanske anstränger oss nog för att gå ner till badet, men troligtvis inte, tar nog bussen!

2 kommentarer:

  1. jag blir ju sjukt sugen på en euroroadtrip nu ju!! och med världens sötaste sötpropp med sig e ju resan tipptopp! Klackarna i Taket!! ;)

    SvaraRadera
  2. åh vad roligt ni verkar ha! Vill också resa i europa

    SvaraRadera